Search
Close this search box.
Blogi

WordPress ohjeet

WordPress ohjeet sisältävät tärkeimpiä käyttöohjeita WordPress julkaisualustan käyttöön.

Sisällysluettelo

WordPress ohjeet

WordPress ohjeet sisältävät tärkeimpiä käyttöohjeita WordPress julkaisualustan käyttöön.

Ohjausnäkymä

Ohjausnäkymä kannattaa asettaa siten, että vain ne laatikot ovat näkyvissä, jotka tarvitset. Näyttöasetukset löytyvät oikeasta ylänurkasta, jossa voit käydä valitsemassa näkymän elementit eli mitkä laatikot haluat näkyviin. Joitain näkymän elementeistä voidaan näyttää tai piilottaa käyttämällä valintaruutuja. Laajenna tai pienennä elementtejä klikkaamalla niiden otsakkeita sekä järjestä niitä joko raahaamalla niitä otsakkeista tai klikkaamalla nuolia ylös tai alas.

Sivuston eheyden tila

Kun tämä näyttää ”Hyvä” niin sivustosi eheys näyttää hyvältä, mutta on edelleen joitakin asioita, joita voit tehdä parantaaksesi sen suorituskykyä ja tietoturvaa. Sivuston eheys näkymästä voit valita välilehdistä ”Tila” ja ”Tietoa” mitä asioita haluat tutkia tarkemmin.

Sivuston eheystiedot

Tällä sivulla näytetään kaikki WordPress sivuston asetuksiin liittyvät yksityiskohdat. Jos havaitaan jotain korjattavaa, kerrotaan siitä ”Sivuston eheys” sivulla. Jos haluat kätevän koosteen kaikesta tällä sivulla olevasta tiedosta, voit käyttää alhaalta löytyvää painiketta kopioidaksesi tiedot leikepöydälle. Tuon koosteen voit näppärästi kopioida esimerkiksi tekstitiedostoon ja tallentaa kovalevyllesi, tai vaikkapa lähettää eteenpäin sähköpostitse ylläpitosi tukeen tai teeman/lisäosan kehittäjälle.

Hakemistot ja koot

Tässä näkymässä voit tarkastella eri WordPress alustan hakemistoja ja niiden kokoja kuinka paljon muistia on käytetty kussakin hakemistossa. Näet myös asennuksen kokonais koon Mega tavuina (Mt).

Palvelin

Tässä näkymässä voit tarkastella mitkä asetukset liittyvät palvelimesi asetuksiin. Jos niihin tarvitsee tehdä muutoksia, saatat tarvita palveluntarjoajasi apua.

Päivitykset

WordPressin päivitykset sivulla näet mikä on nykyinen WordPress alusta versio numero ja milloin viimeisin tarkistus on tehty. Sivulla tulisi lukea teksti ”Sinulla on uusin WordPressin versio”.

Lisäosat

Lisäosasi ovat kaikki ajan tasalla.

Teemat

Teemasi ovat kaikki ajan tasalla.

Käännökset

Kaikki käännökset ovat ajan tasalla.

Artikkelit

Kaikki artikkelit näkymässä voit tarkastella niitä blogi artikkeleita, jotka ovat julkaistuna WordPress alustalla. Artikkeli voi olla myös asetettuna ”Yksityinen” eli ”Private” tilaan. Tällöin artikkeli näkyy vain niille Admin käyttäjille joilla on oikeus nähdä kaikki sisältö verkkosivustolla. Oikean yläkulman Näyttöasetukset kohdasta voit käydä valitsemassa mitkä sarakkeet haluat näkyviin Artikkelit listassa. Voit myös määrittää kohteiden määrän per sivu. Lisää uusi artikkeli painikkeesta voit aloittaa uuden artikkelin.

Kategoriat

Kategoriat listaan voit määrittää kategorioita, joita voit käyttää blogi artikkeleiden ryhmittelyyn. Lisää uusi kategoria, määritä sille polkutunnus, yläkategoria ja kuvaus teksti.

Avainsanat

Avainsanat listaan voit määrittää avainsanoja, joita voit käyttää artikkeleiden merkintään. Lisää uusi avainsana, määritä sille polkutunnus ja kuvaus teksti.

Lisäosat

WordPress lisäosat mahdollistavat eri toiminnallisuudet verkkosivustolla.

83 / 100

Piditkö sisällöstä?

Jaa tämä sivu sosiaaliseen mediaan.

LinkedIn
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Etsitkö hyvää yhteistyökumppania?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää sinun tarpeista, toiveista ja tavoitteista.

Ota yhteyttä

Pyrin vastaamaan sinulle vuorokauden kuluessa
Juha Savilaakso

Juha Savilaakso

DI, KTM, Yrittäjä, Toimitusjohtaja

Juha Savilaakso on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Oulun yliopistosta. Juhalla on myös jatko-opinnot Aalto yliopiston koulutusohjelmista Financial Executive ja Liiketoiminta 360 sekä yrittäjän ammattitutkinto Careeriasta. Nyt hän auttaa yrittäjiä ja yrityksiä menestymään digitaalisen markkinoinnin avulla.

Katso tapahtumat

Kalenterista löydät kaikki tapahtumat. Rekisteröidy tapahtumaan ja tule mukaan oppimaan lisää digimarkkinoinnista.