Search
Close this search box.

Asiakaspalvelu

Sisällysluettelo

Asiakaspalvelu – niin asiat sujuvat kuin itsestään

Asiakaspalvelu sivulta löydät tarpeellisen avun, tärkeät neuvot ja linkit tarkempiin ohjeisiin.

Verkkosivuston hankinta

Tarvitset verkkotunnuksen eli domainin ja webhotellin eli oman tilan serverillä.

Verkkotunnus

Verkkotunnus eli domain on verkkosivustosi nimi internetissä. Louhen Verkkotunnukset sivulla voit syöttää haluamasi verkkotunnuksen ja hakea onko verkkotunnus vapaana.

Webhotelli

Webhotelli on paikka hosting-yrityksen serverillä, jonne WordPress verkkosivusto tai WooCommerce verkkokauppa rakennetaan. Louhen Webhotellit tarjoavat myös WordPressille sopivia webhotelleja, joita on eri kokoisia ja hintaisia – tärkeintä, että webhotellissa pyörii WordPress ja levytilaa on riittävästi.

Verkkosivuston käyttö

Verkkosivustoa käytettäessä on hyvä muistaa seuraavat asiat.

WordPress sisäänkirjautuminen

WordPress verkkosivustolle kirjaudutaan sisään osoitteessa:

https://www.domain.fi/wp-login.php

Korvaa osoitteessa domain.fi osuus oman verkkosivustosi domainilla. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta ja salasanaa WordPressiin, ota yhteyttä Digiagenttiin. WordPress verkkosivuston käyttäjien roolit ja oikeudet kertovat, mitä kukin käyttäjä pystyy tekemään.

Kaksinkertainen tunnistautuminen (2FA)

Verkkosivustolle sisäänkirjautumisen tietoturvaa voidaan parantaa käyttäjien kaksinkertaisella tunnistautumisella eli Two Factor Authentication 2FA. Kun verkkosivustolle on asennettu Wordfence lisäosa, voidaan kaksinkertainen tunnistautuminen aktivoida sen avulla. Näin teet itse Wordfence 2FA aktivoinnin.

Verkkosivuston sisältö ohjeet

Verkkosivuston sisältöjen (tekstit, kuvat, videot, dokumentit) tulee olla riittävän kattavat ja hakukoneoptimoidut, että verkkosivuston näkyvyys Google Haussa saadaan hyvälle tasolle.

Tekstit

Verkkosivuston tekstit tulee olla riittävän pitkät ja laadukkaasti kirjoitettu, että hakukoneoptimointia voidaan tehdä menestyksekkäästi.

Kuvat

Verkkosivuston kuvat kannattaa editoida ja optimoida, että ne latautuvat verkkosivustolla nopeasti.

Videot

Verkkosivustolle laitettavat videot kannattaa ensin ladata Youtube-kanavalle ja sen jälkeen upottaa videot verkkosivustolle tehtävään video-moduuliin tai video-kirjastoon.

Dokumentit

Verkkosivustolle laitettavat dokumentit kannattaa ensin muuttaa PDF-formaattiin ja sen jälkeen ladata WordPress mediakirjastoon. Dokumentin URL-osoite voidaan linkittää tekstiin linkiksi tai tallettaa painikkeen taakse, jolloin dokumentti aukeaa uuteen välilehteen painikkeesta.

Verkkosivuston suorituskyky ohjeet

Tässä ohjeita miten verkkosivuston suorituskykyä voi tarkastella.

Internetin nopeus

Testaa internetin nopeus DNA Nopeustestillä. Nopeus on hyvä, jos latausnopeus (download) on noin 100 Mbps ja lähetysnopeus (upload) on noin 50 Mbps. Tiedonsiirtonopeus ilmoitetaan Mbps = Mega bits per second = Mega bittiä sekunnissa.

Voit testata internetin nopeuden myös Traficomin uudella Bittimittari.fi palvelulla.

Verkkosivuston nopeus

Testaa verkkosivuston nopeus Google PageSpeed Insights palvelulla. Anna verkkosivuston URL-osoite ja analysoi.

Asiakaspalvelu – ota yhteyttä

Jos et löytänyt tältä Asiakaspalvelusivulta riittäviä ohjeita omatoimiseen työskentelyyn – ota yhteyttä ja kysy lisää.