Search
Close this search box.
Palvelu

WordPress ylläpito

WordPress ylläpito eli verkkosivujen ja verkkokaupan tekninen ylläpito kuukausittain varmistaa verkkosivustosi toiminnan ja vapauttaa sinun aikasi liiketoiminnan tekemiseen.

Sisällysluettelo

WordPress ylläpito

WordPress ylläpito tarkoittaa verkkosivuston ja verkkokaupan teknistä ylläpitoa, jolla varmistetaan joka kuukausi, että verkkosivusto pysyy toiminnassa ja kävijöitä varten optimoituna. Tekninen ylläpito sisältää seuraavat kokonaisuudet. Tekniset päivitykset sisältävät tarvittavat päivitykset liittyen WordPress verkkosivualustan toimintaan ja WooCommerce verkkokauppa-alustan toimintaan.

WordPress verkkosivuston päivitykset

WordPress alustan päivitykset

WordPress sisällönhallintajärjestelmä päivitetään uusinpaan versioon heti kun se on saatavilla. Tämä varmistaa verkkosivujen ja verkkokaupan moitteettoman toiminnan. Päivitykset parantavat myös WordPress verkkosivujen tietoturvaa, sillä päivityksissä on yleensä korjattu virheitä (bugeja) ja tietoturva-aukkoja. Ennen isoja WordPress päivityksiä otetaan tarvittavat varmuuskopiot verkkosivuista ja verkkokaupasta.

WordPress teeman päivitykset

WordPress teema päivitetään uusinpaan versioon heti kun se on saatavilla. Päivitykset parantavat myös WordPress verkkosivujen tietoturvaa, sillä päivityksissä on yleensä korjattu virheitä (bugeja) ja tietoturva-aukkoja. Teeman päivityksessä saadaan myös käyttöön mahdollisesti uusia toiminnallisuuksi, jotka mahdollistavat parempien verkkosivujen rakentamisen.

WordPress lisäosien päivitykset

WordPress lisäosat päivitetään uusinpiin versioihin heti kun niitä on saatavilla. Päivitykset parantavat myös WordPress verkkosivujen tietoturvaa, sillä päivityksissä on yleensä korjattu virheitä (bugeja) ja tietoturva-aukkoja. Vanhentuneet lisäosat tai lisäosat, jotka eivät ole käytössä poistetaan ja näin parannetaan verkkosivujen tietoturvaa. Verkkosivustolla käytetään vain lisäosia, jotka ovat luotettavia ja toimivat varmasti.

WordPress verkkosivuston tietoturva

WordPress verkkosivuston tietoturvaa hoidetaan Wordfence lisäosan avulla. Tarkoitus on estää verkkosivustolle hakkerointi. Tietoturvaa ylläpidetään muun muassa valvomalla vääriä sisäänkirjautumis-yrityksiä.

WordPress verkkosivuston optimointi

WordPress verkkosivuston optimoinnissa vähennetään turhaa bloattia ja parannetaan verkkosivuston suorituskykyä ja nopeutta. Automaattisesti ajastettua siivousta ei käytetä ettei se riko tietokantaa tai verkkosivustoa. Tietokanta varmuuskopioidaan manuaalisesti ennen kuin tietokannan siivous suoritetaan. Optimoinnissa suoritetaan seuraavat asiat.

  • Postauksien putsaus, jossa postauksien vanhat versiot, luonnokset ja roskakorin sisältö poistetaan pysyvästi.
  • Kommenttien siivous, jossa roskapostikommentit ja kommentit roskakorissa poistetaan pysyvästi.
  • Transienttien siivous, jossa vanhentuneet ja kaikki muutkin transientit poistetaan. Transientit ovat väliaikaisia ”asetuksia” ja ne on turvallista poistaa. Transientit luodaan automaattisesti uudestaan niitä käyttävien lisäosien toimesta.
  • Tietokannan siivous, joka vähentää tietokantataulujen hävikkiä. Tietokantataulut optimoidaan.

WordPress verkkosivuston varmuuskopiointi

Verkkosivujen ja verkkokaupan sisältö ja tekniset tiedostot pitää varmuuskopioida säännöllisin väliajoin. Varmuuskopiointi voidaan tehdä automaattisesti tai manuaalisesti. Kun koko webhotellista otetaan varmuuskopio säännöllisesti, myös yrityksen sähköpostit ja verkkosivuston ulkopuoliset tiedot saadaan talteen. Säännöllinen varmuuskopiointi kannattaa tehdä usein, sillä se mahdollistaa mahdollisimman tuoreiden tietojen palauttamisen ongelmatilanteissa.

WordPress verkkosivuston tarkistukset

WordPress tekninen ylläpito sisältää seuraavat tekniset tarkistukset.

  • WordPress teema on kunnossa
  • WordPress lisäosat on kunnossa
  • Google Analytiikka on kytketty ja toimii normaalisti
  • Google Hakukonsoli on kytketty ja toimii normaalisti
  • Webhotellin levytila riittää
79 / 100

Piditkö sisällöstä?

Jaa tämä sivu sosiaaliseen mediaan.

LinkedIn
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Etsitkö hyvää yhteistyökumppania?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää sinun tarpeista, toiveista ja tavoitteista.

Ota yhteyttä

Pyrin vastaamaan sinulle vuorokauden kuluessa
Juha Savilaakso

Juha Savilaakso

DI, KTM, Yrittäjä, Toimitusjohtaja

Juha Savilaakso on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Oulun yliopistosta. Juhalla on myös jatko-opinnot Aalto yliopiston koulutusohjelmista Financial Executive ja Liiketoiminta 360 sekä yrittäjän ammattitutkinto Careeriasta. Nyt hän auttaa yrittäjiä ja yrityksiä menestymään digitaalisen markkinoinnin avulla.